El 8 d’octubre se celebrarà la 64a edició de la Marxa Infantil de Regularitat amb la participació de com a màxim 1.000 parelles d’infants d’entre 7 i 12 anys. Amb les inscripcions ja obertes, Silviano Benidelli i Oliver Giralt, han fet la presentació oficial aquest dijous per la tarda. Han explicat que per cada inscripció es donarà un euro al projecte de Gimnàstica sense Barreres, impulsat per Club Muntanyenc, que també és l’impulsor de la Marxa, i que permet que persones amb discapacitat practiquin gimnàstica. Ho fan amb grups d’inclusió a l’Angeleta Ferrer i altres adaptats a la Fundació Guru de Valldoreix.
Així ho ha explicat Jaume Jubany, de la secció de rítmica del club. A més, també es poden fer donatius que es dedicaran íntegrament a aquest projecte. Però la inclusió va més enllà i la Marxa Infantil d’enguany podrà acollir participants amb mobilitat reduïda. El Muntanyenc posa a disposició de la Marxa la cadira adaptada de Obrim Camí, un projecte amb el qual voluntaris de l’entitat poden portar persones amb problemes de mobilitat a fer excursions per la muntanya.
Amb la presentació d’aquest dijous el Club Muntanyenc comença el compte enrere per a la Marxa. Les inscripcions, de 15 euros per infant, acabaran el proper 25 de setembre. Hores d’ara, explica Benidelli, ja tenen uns 500 nens apuntats. La presentació d’aquest dijous també ha servit per mostrar el cartell amb el dibuix de Jana Calvo, de l’escola Santa Isabel, i la samarreta amb el dibuix de Laia Pascual, de l’escola Collserola. Per al concurs han rebut més de 1.150 dibuixos i han acabat escollint entre 24 finalistes.
El recorregut d’enguany sortirà i arribada al Pla del Vinyet. Passarà per la hípica de Can Calders fins a Torre Cendrera, on hi haurà el primer control amb pausa, i seguirà amb punts de control a Flor de Maig, el Camí del Turó de Torreferrera, el Pi d’en Xandri, Pedrera de Torre Negra –on també es farà una aturada– i Escola Avenç. Calculen que la marxa és d’entre dues hores i mitja i tres hores. Els pares podran fer seguiment dels punts de control que ja han passat els seus fills mitjançant una aplicació mòbil. Els organitzadors recorden que la Marxa Infantil no és una cursa sinó que guanyen els infants més regulars, és a dir, arribar primer no és garantia de guanyar.
L’edició d’enguany compta amb la col·laboració del Rotary Club, que ha preparat una acció educativa sobre reciclatge a la primera parada. Així ho ha explicat la seva presidenta i també regidora d’Educació, Universitats, Multiculturalitat i Benestar Animal, Carme Ardid. Els premis d’aquesta activitats seran robots fets amb material reciclat.
“La Marxa Infantil és la nostra activitat més important i també la més sensible perquè tota la massa social del club ens la creiem molt”, diu Giralt, que també posa en valor la implicació dels prop de 200 voluntaris així com del desplegament d’ADF, Protecció Civil, Policia Local i altres serveis d’emergències perquè la jornada es desenvolupi amb normalitat.